Snel zoeken
Type accommodatie
  Provincie

uitgebreid zoeken

Terug

Hoeve Meerzicht

Groepsaccommodatie

In 2007 is de oude hooiberg in ere hersteld. De romantiek van vroeger is aangevuld met de comfort en luxe van heden. Op de begane grond bevindt zich één twee-persoonskamer die ook geschikt is voor rolstoelgebruikers. De kamer heeft een extra ruime badkamer met toilet en douchegelegenheid. De openslaande deuren geven toegang tot het terras. In de gezellige ontbijtkamer zal u elke morgen een uitgebreid ontbijt te wachten staan. Op de eerste verdieping zijn twee twee-persoonskamers, de extra ruime bedden (90x220) zorgen voor een perfecte nachtrust. De ene kamer heeft een luxe badkamer met bad en de andere kamer beschikt over een ruime douche. Alle kamers hebben een keukenblok met koelkast en de mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten. De eerste kamer op de tweede verdieping beschikt over badkamer met douche. Het gezellige zitje biedt uitzicht over "de Leek", een meer met vis- en vaarmogelijkheden. De laatste kamer is uitgevoerd met een riant bubbelbad en vanzelfsprekend heeft u televisie op de kamer. Als u dat wenst kunt u uw ontbijt op de kamer geserveerd krijgen. Al deze luxe maakt deze kamer ideaal als bruidsuite of om uw huwelijksjubileum te vieren. Indien u met familie of vrienden de gehele hooiberg boekt kunt u gebruik maken van de complete keuken zodat er een luxe groepsaccommodatie ontstaat.


10% Korting met de Plattelandspas!

 • Maximaal aantal personen accommodatie: 15 Toelichting: De vijf tweepersoonskamers zijn groot genoeg om er een extra bed bij te plaatsen zo ontstaat een maximale capaciteit van 15 personen.
  Oppervlakte: 200 m2 Toelichting: totaal begane grond, 1e-2e verd.
  Geschikt voor kinderen: ja
  Huisdieren toegestaan: nee
  Roken toegestaan: nee
  Geschikt voor rolstoelgebruikers: ja Toelichting: alleen begane grond
  Buitenterras: ja
 • Kookvoorziening: ja
  Magnetron: ja
  Koelkast: ja
  Koffiezetapparaat: ja
  Waterkoker: ja
  Wastafel: ja
  Douche: ja
  Bad: ja
  Radio: nee
  CD-speler: nee
  Televisie: ja
  DVD-speler: nee
  Internet: ja
  Kinderstoel: ja
  Kinderbed: ja
  Kinderbad: nee
  Badlinnen: ja
  Bedlinnen: ja
  Keukenlinnen: ja
 • Per nacht: van € 36 tot € 44 Toelichting: min. 2 nachten
  Per weekend: van € 72 tot € 88
  Per midweek: van € 140 tot € 160
  Per week: van € 230 tot € 260
  Toelichting: Op basis van 10 personen. Extra personen € 36,--/€ 40,-- per nacht. Kinderen 3-12 jaar € 25,-- per nacht. Zelfverzorging, incl. bed- en badlinnen, excl. € 5,-- schoonmaakkosten.

 • Beschrijving locatie: In 2007 is de oude hooiberg in ere hersteld. De romantiek van vroeger is aangevuld met de comfort en luxe van heden. Op de begane grond bevindt zich één twee-persoonskamer die ook geschikt is voor rolstoelgebruikers. De kamer heeft een extra ruime badkamer met toilet en douchegelegenheid. De openslaande deuren geven toegang tot het terras. In de gezellige ontbijtkamer zal u elke morgen een uitgebreid ontbijt te wachten staan. Op de eerste verdieping zijn twee twee-persoonskamers, de extra ruime bedden (90x220) zorgen voor een perfecte nachtrust. De ene kamer heeft een luxe badkamer met bad en de andere kamer beschikt over een ruime douche. Alle kamers hebben een keukenblok met koelkast en de mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten. De eerste kamer op de tweede verdieping beschikt over badkamer met douche. Het gezellige zitje biedt uitzicht over "de Leek", een meer met vis- en vaarmogelijkheden. De laatste kamer is uitgevoerd met een riant bubbelbad en vanzelfsprekend heeft u televisie op de kamer. Als u dat wenst kunt u uw ontbijt op de kamer geserveerd krijgen. Al deze luxe maakt deze kamer ideaal als bruidsuite of om uw huwelijksjubileum te vieren. Indien u met familie of vrienden de gehele hooiberg boekt kunt u gebruik maken van de complete keuken zodat er een luxe groepsaccomodatie ontstaat.
  Actief agrarisch bedrijf: ja
  Activiteiten op de locatie: Hoeve Meerzicht is een veehouderijbedrijf met 100 stuks rundvee, waarvan 70 stuks melkvee en 30 stuks jongvee. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij de kalfjes of tijdens het melken. Piet en Paula Kalverboer vertellen u graag over hun bedrijf. In het voorjaar is het een drukte van belang, de 45 schapen bevallen dan van hun lammetjes, een teken dat de lente zich weer aankondigd. De polder "de Monnickenmeer" is een veenweidegebied van circa 125 hectare, waarvan de familie Kalverboer 45 hectare in gebruik heeft. Het bedrijf houdt zich aktief bezig met weidevogelbescherming en heeft bloemrijke slootkanten. Naast de melkveehouderij en de gastenkamers ontvangen wij graag groepen en scholen om hun uitleg te geven over ons bedrijf. Een terugkerend evenement is de Blubberrace. Een "wedstrijd"over de landerijen en door de sloten van de Monnickenmeer en Overleek, waarbij het ook voor de toeschouwers een waar schouwspel is.
  Totaal aantal vaste slaapplaatsen: 10
  Toelichting: Er zijn vijf tweepersoonskamers die elk groot genoeg zijn om een extra bed bij te plaatsen. Zo ontstaat een maximale capaciteit van 15 slaapplaatsen.
  Afstand tot winkels: 1500 meter
  Bezienswaardigheden: Op 25 februari 1355 verkreeg Monnickendam stadsrechten van Willem de Vijfde van Beieren, Graaf van Holland. De Speeltoren, de Grote of Sintnicolaaskerk en de Waegh stammen nog uit deze periode. Een wandeling door de binnenstad meer dan de moeite waard. De stadsgidsen leiden u graag langs de bezienswaardigheden en de vele gevelstenen die bewaard zijn gebleven. De groene omgeving van Monnickendam nodigt u uit voor diverse tochten door het uitgestrekte landschap. Het onlangs geïntroduceerde knooppuntenstelsel biedt u de mogelijkheid uw fietstochten zo lang te maken als u maar wenst. Zomers is er vanaf de Leek (aangrenzend aan de Monnickenmeer) gelegenheid met de boot of kano door het Waterlandse te varen en de omgeving vanaf het water te bekijken. Geniet van de rust en stilte, en ontdek de schoonheid van de natuur. Ook 's winters is het de moeite waard om via de Leek per schaats een rondje Waterland te doen. En als het erg hard vriest is Marken zelfs per schaats te bereiken! Wilt u liever iets meer toeristisch, dan zijn dagjes uit naar Broek in Waterland, Marken, Edam of Volendam aan te bevelen. Ook Amsterdam is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer, binnen 15 minuten staat u op het Centraal Station. En in deze dynamische stad is voor iedereen wel iets te beleven. De vele musea, met de rondvaartboot door de grachten, een wandeling door de Jordaan of gezellig een terrasje pakken op het Leidseplein, u zult tijd te kort komen!
  Wandel- of fietsroutes: Er zijn diverse wandel- en fietsroutes waaronder de fietsknooppuntenroute.
  Activiteiten: Hoeve Meerzicht ligt direkt aan een meer waar het lekker varen is met een fluisterboot. Andere wateractiviteiten zoals vissen en surfen zijn ook mogelijk.
  Afstand tot bushalte: 1500 meter
  Overig: Fietsenverhuur o.a. in Monnickendam en Edam, informeer naar de mogelijkheden.


  Andere accommodaties op deze locatie

 • Locatie naam: Hoeve Meerzicht
  Adres: Monnickenmeer 4
  Postcode: 1141 PB
  Plaats: MONNICKENDAM
  Provincie: Noord-Holland
  Contactpersoon: Paula Kalverboer-Slotboom
  Gemeente: Waterland
  Telefoonnummer 1: 0299-654336
  Website: www.hoevemeerzicht.nl

  Contactformulier


  Aanhef Dhr. Mevr
  Voornaam *
  Achternaam *
  Telefoon *
  E-mail *
  Typ hier uw tekst
  Voer de code in CAPTCHA [ Wissel ]
  Velden met * zijn verplicht
Column
Lief en leed
Je zou toch denken dat kinderen op de boerderij wel wat gewend zijn als het gaat om dieren...
24-10-2016Volg ons op Twitter! @byzonderdichtby
© plattelandsbezoek.nl 2014