Snel zoeken
Type accommodatie
  Provincie

uitgebreid zoeken

Terug

Bed and Breakfast Claercamp

Bed & Breakfast

U bent van harte welkom in onze sfeervolle woonboerderij op het noordelijke Friese platteland. Bij ons kunt u met 5 personen slapen en genieten van rust, ruimte, natuur en een donkere nacht met veel sterren. De boerderij ligt aan de Elfstedenroute, vlak bij de mooie stad Dokkum en de hoofdstad Leeuwarden. In een bijgebouw op het erf bevindt zich het museum over Klooster Claercamp, wat van 1165 tot 1580 in het weiland voor onze deur heeft gestaan en waar zo'n 700 monniken woonden en werkten.(zie: links) De Waddenzee en de prachtige waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog liggen in onze nabijheid en ook het nationaal park Lauwersmeer is vlakbij. Wij bieden u een ontbijt met streekproducten, welke we in een mand bij uw deur brengen. Zo kunt u in alle rust de dag beginnen en plannen maken voor leuke uitstapjes in de omgeving.


10% Korting met de Plattelandspas!

 • Maximaal aantal personen accommodatie: 5 Toelichting: één kamer met een tweepersoons bed en een slaapbank. En één kamer met een tweepersoons bed.
  Oppervlakte: 63 m2
  Geschikt voor kinderen: ja Toelichting: Er is een kinderbedje en tafelstoel en er zijn spelletjes .
  Huisdieren toegestaan: nee Toelichting: i.v.m hygiëne zijn er geen huidieren bij ons toegestaan.
  Roken toegestaan: nee Toelichting: i.v.m allergie is roken niet toegestaan.
  Geschikt voor rolstoelgebruikers: nee
  Buitenterras: ja Toelichting: Er zijn meerdere terrassen. U kunt bij mooi weer ook ontbijten op het terras.
 • Kookvoorziening: nee
  Magnetron: ja
  Koelkast: ja
  Koffiezetapparaat: ja
  Waterkoker: ja
  Wastafel: ja
  Douche: ja
  Bad: nee
  Radio: ja
  CD-speler: ja
  Televisie: ja
  DVD-speler: ja
  Internet: ja
  Kinderstoel: ja
  Kinderbed: ja
  Kinderbad: nee
  Badlinnen: ja
  Bedlinnen: ja
  Keukenlinnen: nee
 • Per nacht: van € 70 tot € 80 Toelichting: Prijs voor 1 persoon is € 50.00 per nacht.
  Per weekend: van € 0 tot € 0
  Per midweek: van € 0 tot € 0
  Per week: van € 0 tot € 0
  Toelichting: kinderbedje € 7.50 per nacht

 • Beschrijving locatie: U bent van harte welkom in onze sfeervolle woonboerderij op het noordelijke friese platteland. Bij ons kunt u genieten van rust, ruimte, natuur en een donkere nacht met veel sterren. De boerderij ligt aan de elfstedenroute, vlak bij de mooie stad Dokkum en de hoofdstad Leeuwarden. In een bijgebouw op het erf bevindt zich het museum over Klooster Claercamp, wat van 1165 tot 1580 in het weiland voor onze deur heeft gestaan en waar zo'n 700 monniken woonden en werkten.(zie: links) De waddenzee en de prachtige waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog liggen in onze nabijheid en ook het nationaal park Lauwersmeer is vlakbij. Wij bieden u een ontbijt met streekproducten, welke we in een mand bij uw deur brengen. Zo kunt u in alle rust de dag beginnen en plannen maken voor leuke uitstapjes in de omgeving.
  Actief agrarisch bedrijf: nee
  Activiteiten op de locatie: Op 5km afstand ligt de gezellige stad Dokkum, de meest noordelijke elfstedenstad. Hier vindt u restaurants,winkels, musea en gezellige terrasjes. Ook kunt u een stadswandeling maken of een boottochtje met de antieke trekschuit. Dokkum heeft o.a. een zwembad, klimcentrum,theater en kinderboerderij. Op 3km ligt het dorp Burdaard aan de Dokkumer Ee, met een gecombineerde houtzaag/korenmolen waar u allerlei bakproducten kunt kopen er is een restaurant en het museum Ruurd Wiersma huis(naieve schilder). Nationaal Park Lauwersmeer is een uniek natuurgebied waar veel bijzondere vogels hun broedterrein hebben gevonden, waaronder de zeearend. U kunt er wandelen, fietsen, een boottochtje maken, maar er zijn ook (vis)restaurants en terrassen. Vlakbij is het vertrekpunt van de boot naar de prachtige waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. Dit is ideaal om een dagje naar toe te gaan. Wadlopen is een unieke ervaring en in de regio zijn verschillende vertrekpunten om dit te doen. Wadlopen naar o.a Ameland. Ook kunt u een zwerftocht over het wad gaan maken met oanedyk of een huifkartocht.
  Totaal aantal vaste slaapplaatsen: 5
  Toelichting: Op de begane grond is een kamer met tweepersoonsbed en slaapbank voor een derde persoon.Op de 1e etage is een kamer met tweepersoonsbed.
  Afstand tot winkels: 5000 meter
  Bezienswaardigheden: In een bijgebouw op ons erf bevindt zich het museum over voormalig klooster Claercamp( in de weekenden geopend) In Dokkum zijn diverse musea.Nationaal Park Lauwersmeer ligt op 25km afstand en het vertrekpunt van de boot naar Ameland is 12km van ons huis.In de omgeving zijn diverse oude kerken te bezichtigen.
  Wandel- of fietsroutes: In de directe omgeving vindt u vele mooie wandel en fietspaden.Ook is er een fietsknooppunten netwerk.
  Activiteiten: Vlakbij is het vertrekpunt van de boot naar de prachtige waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. Dit is ideaal om een dagje naar toe te gaan. Wadlopen is een unieke ervaring en in de regio zijn verschillende vertrekpunten om dit te doen. Wadlopen naar o.a Ameland. Ook kunt u een zwerftocht over het wad gaan maken met oanedyk of een huifkartocht. In Damwoude vindt u Museum de Sukerei, 3 wâldhûskes en oude cichorei fabriek. Cichorei werd vroeger verbouwd in de regio en daar werd surrogaat koffie van gemaakt. Museum 't Fiskershûske, in Moddergat aan het wad heeft 3 authentieke huisjes met de geschiedenis van de verdwenen kustvisserij. Hegebeintum een dorp op een ruim 8m hoge terp met een bezoekerscentrum. AquaZoo bij Leeuwarden een mooie dierentuin, met bijzondere dieren. Voor kinderen zijn er ook diverse indoor speelmogelijkheden in de omgeving zoals speelpark sanjesfertier met een kleine zoo. Ook is er voor klein en groot een indoor Klimpark in Dokkum met diverse klimwanden. Een wandeling maken in het bos Vijversburg waar u o.a. beeldende kunst , een oranjerie, een voliére en een theehuis vindt. Bos Stania State (10Km) is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Roodbaard en u kunt er heerlijk wandelen. Bij de brasserie met terras kunt u genieten van een hapje en drankje.
  Eet- en drinkgelegenheden: In Burdaard op 3 km afstand vindt u een gezellig restaurant aan het water. Maar ook in Dokkum zijn diverse restaurants op mooie locatie's. Ook is er een pannenkoekschip.
  Afstand tot bushalte: 2500 meter
  Overig: Bij ons kunt u fietsen huren. Ook kunt u bij ons uw motor, oldtimer veilig parkeren in een afgesloten ruimte.


  Andere accommodaties op deze locatie

 • Locatie naam: Bed and Breakfast Claercamp
  Adres: Klaarkampsterwei 6
  Postcode: 9105AZ
  Plaats: Rinsumageast
  Provincie: Friesland
  Contactpersoon: Matsje Wijtsma
  Gemeente: Dantumadeel
  Telefoonnummer 1: 0651466340
  Telefoonnummer 2: 0519296168
  Website: www.benbclaercamp.nl

  Contactformulier


  Aanhef Dhr. Mevr
  Voornaam *
  Achternaam *
  Telefoon *
  E-mail *
  Typ hier uw tekst
  Voer de code in CAPTCHA [ Wissel ]
  Velden met * zijn verplicht
Column
Lief en leed
Je zou toch denken dat kinderen op de boerderij wel wat gewend zijn als het gaat om dieren...
24-10-2016Volg ons op Twitter! @byzonderdichtby
© plattelandsbezoek.nl 2014